Beleggingen

Sparen voor uw kind, kleinkind, ...

"Koken kost geld", zei mijn grootmoeder altijd en ze gaf me toen ik trouwde een fijne spaarcent mee.
Maar niet alleen koken kost geld maar ook een bromfiets op je 16de, studies op je 18de, een auto, een woning, … Als ouder of grootouder is het heel erg fijn als u uw kind een financieel steuntje in de rug kan geven.Sparen voor uw pensioen

Zonder twijfel kunnen we zeggen dat de meeste mensen uitkijken naar hun pensioen. We hopen op een tijd van genieten, reisjes, cultuur opsnuiven enz.
Jammer genoeg zal in de periode dat we meer geld willen gaan uitgeven ons inkomen dalen. Zorg er in uw actieve carrière voor dat u op pensioenleeftijd een extra inkomen kan bekomen !
Wij kunnen samen met u berekenen wat u zal nodig hebben om te kunnen genieten van uw pensioen. In functie van uw budget kunnen we dan een spaarplan opstellen zodat u zorgeloos naar uw pensioen kan toeleven. Enerzijds kunnen we dat doen via de formules "pensioensparen" of "lange termijnsparen" die u beiden kan inbrengen in uw belastingaangifte, maar u kan ook bijkomend sparen op lange termijn (zie ook volgend punt).Sparen op lange termijn

U heeft de fiscaal vriendelijke pensioenspaarformules al volledig benut? Dan kan u ook nog bijkomend sparen op lange termijn via Tak21/23.
U heeft een som geld die u een lange tijd niet nodig heeft en u wil meer opbrengst? Ook hiervoor kunnen we u tal van mogelijkheden bieden.
We bekijken samen met u uw visie, uw doelstellingen, uw budget en uw profiel zodat u met alle nodige informatie een gepaste belegging kan uitzoeken.Sparen met maandelijkse uitkering

U bent dan eindelijk met pensioen of u bent aan het rentenieren…
We bieden u verschillende mogelijkheden aan om uw geld te beleggen en een maandelijkse uitkering naar uw wensen te bekomen. U kan kiezen om enkel intresten te laten uitkeren, maar u kan ook systematisch uw kapitaal opsouperen.
Het enige wat u op dit moment nog moet doen is genieten…Sparen voor zelfstandigen

Als zelfstandigen weten we maar al te goed wat u te wachten zal staan als u op pensioen gaat : een klein pensioentje. Nog veel meer dan voor een gewone werknemer is het van het allergrootste belang om een spaarpot te voorzien voor uw toekomst.
Ook hier bespreken we samen met u en eventueel met uw boekhouder de mogelijkheden om zoveel mogelijk spaargeld te vergaren gedurende uw actieve carrière, zodat u na uw pensioen volop kan gaan genieten van de vruchten van uw harde werk.
Ook voor uw firma hebben we korte en lange termijnbeleggingen om gelden die niet direct nodig zijn te laten opbrengen.